Frequently Asked Questions

Welcome to our FAQ Page

Leverans

Du ska ha fått ett mail med ditt kollinummer i samband med att paketet skickades. Med hjälp av det kan du spåra paketet och se när det kan hämtas.

När din beställning har gått igenom skickas en orderbekräftelse till den mejladress som du angav i din beställning. Har du inte erhållit en orderbekräftelse inom 24 timmar efter att din beställning genomförts, vänligen kontakta vår kundsupport så hjälper vi dig.

Glöm inte att titta i din skräppost!

Leveranstiden varierar under Corona(Covid-19). Det tar 2-7 arbetsdagar att skapa produkten och sedan kan det ta upp till 10 arbetsdagar att få hem produkten. Som sagt detta beror på den rådande corona pandemin. Vi gör allt i våran makt för att skynda på denna process.

Retur

Vi är så ledsna om produkten du beställde anlände skadad. För att hjälpa oss att lösa detta snabbt, vänligen maila oss på hello@savymerch.com så fort som möjligt med bilder på den skadade produkten, ditt beställningsnummer och all annan information du kan ha angående din beställning. Vi kommer tillbaka till dig med en lösning så fort som möjligt!

Om din order ännu inte har skapats och levereras kan vi definitivt hjälpa dig att byta!

Vänligen maila hello@savymerch.com och inkludera:

  1. Ditt ordernummer
  2. Namn
  3. Email ordern gjordes med
  4. Den nya storleken / färgen du vill byta till